Top Categories

Spotlight

Discord

todayoktober 24, 2019

Cybercrime Envicom

Discord veranderde in een Info Stealing achterdeur van Nieuw Malware

Een nieuwe malware richt zich op Discord Gebruikers door de Windows Discord Cliënt zo te wijzigen dat deze wordt omgezet in een achterdeur en een trojan voor het stelen van informatie. De Windows Discord Cliënt is een Electron Toepassing, wat betekent dat bijna alle functionaliteit is afgeleid van HTML, CSS en JavaScript. Hiermee kan malware zijn kernbestanden wijzigen, zodat de cliënt [...]


Voormalige Yahoo! medewerker geeft toe dat hij 6000 accounts voor seksuele inhoud heeft gehackt

Cybercrime Envicom todayoktober 4, 2019 5

Background
share close

Een ex Yahoo! Werknemer heeft schuldig verklaard aan misbruik van zijn toegang bij het bedrijf om de accounts van bijna 6.000 Yahoo! gebruikers te hacken op zoek naar persoonlijke en persoonlijke gegevens, voornamelijk seksueel uitdrukkelijke afbeeldingen en video’s.

Volgens een persbericht van het Amerikaanse ministerie van Justitie, Reyes Daniel Ruiz, een 34-jarige inwoner van Californië en voormalig Yahoo! Software Ingenieur, gaf hij toe toegang te hebben tot de interne systemen van Yahoo! om accounts van jongere vrouwen, waaronder zijn persoonlijke vrienden en werk en in gevaar te brengen collega’s.

Nadat hij toegang had gehad tot de Yahoo! Accounts van de gebruikers, gebruikte Ruiz vervolgens informatie uit mailberichten van gebruikers en de inlog toegang van hun account voor het hacken van hun iCloud, Gmail, Facebook, DropBox en andere online accounts op zoek naar meer privémateriaal.

Daarnaast maakte Ruiz ook kopieën van privé afbeeldingen en video’s die hij zonder hun toestemming in de persoonlijke accounts van Yahoo! gebruikers aantrof en bewaarde ze op een privé computer thuis, volgens de federale officieren van justitie.

Nadat een van zijn collega’s bij het bedrijf de verdachte account activiteit opmerkte, vernietigde Ruiz vervolgens zijn privé computer en harde schijf met het gestolen toelichting in een poging eventuele bewijzen te wissen.

Ruiz werd op 4 april door een federale grand jury aangeklaagd en beschuldigd van 1 telling van computer inbraak en 1 telling van onderschepping van een draad communicatie.

Binnen het pleidooi overeenkomst heeft Ruiz echter schuldig gemaakt aan een enkele telling van computer inbraak, waarvoor hij tot vijf jaar gevangenis straf en een $ 250.000 teruggave boete voor zijn slachtoffers zou kunnen krijgen.

Ruiz is nu vrijgegeven voor een obligatie van $ 200.000, terwijl hij wacht op een hoorzitting op 3 februari 2020.

Written by: Envicom

Tagged as: .

Rate it
Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *