Top Categories

Spotlight

Discord

todayoktober 24, 2019

Cybercrime Envicom

Discord veranderde in een Info Stealing achterdeur van Nieuw Malware

Een nieuwe malware richt zich op Discord Gebruikers door de Windows Discord Cliënt zo te wijzigen dat deze wordt omgezet in een achterdeur en een trojan voor het stelen van informatie. De Windows Discord Cliënt is een Electron Toepassing, wat betekent dat bijna alle functionaliteit is afgeleid van HTML, CSS en JavaScript. Hiermee kan malware zijn kernbestanden wijzigen, zodat de cliënt [...]


Bulletproof Hosting Service in voormalige NATO bunker gaat naar beneden

Cybercrime Envicom todayseptember 30, 2019 14

Background
share close

Autoriteiten in Duitsland sloten deze week de diensten van een kogel vrije hostingprovider die was opgezet in een voormalige NATO bunker die vijf verdiepingen onder de grond ging.

De bunker is in 2013 overgenomen en beheerd door een Nederlander waarvan wordt aangenomen dat hij banden heeft met de georganiseerde misdaad in Nederland, die er een illegaal beveiligd datacenter voor illegale doeleinden van heeft gemaakt.

Een kogel vrije hostingprovider verhuurt hostingdiensten zonder beperkingen aan de aard van de geüploade of gedistribueerde inhoud, of het soort bedrijf dat wordt uitgevoerd.

Ze zijn het alternatief voor gebruikelijke providers die strikte regels hebben tegen illegale inspanningen en dikwijls niet reageren op verzoeken van autoriteiten.

Ontiegelijk groot gebouw voor veel servers

Op een terrein van 3,2 hectare in Traben Trabach aan de oevers van de rivier de Moezel, heeft het gebouw zelf 5000 vierkante meter. Om onbevoegden buiten de perimeter te houden, is het gebied omgeven door een hek met prikkeldraad en kunnen videobewakingscamera’s toezicht houden op activiteiten van derden.

Er wordt aangenomen dat ongeveer 2000 servers websites hosten die via het dark web beschikbaar waren voor de verkoop van illegale services en producten. Sommige bronnen zeggen dat de politie lege roosters al had gevonden en wachtte op nieuwe servers.

Er zijn lege roosters geïnstalleerd die wachten op nieuwe servers, wat aangeeft dat de operators willen hun service uit te breiden.

Ziek assortiment klanten

De inval op de voormalige NATO bunker veranderde donderdag in een cyber crimineel datacenter en er waren ongeveer 650 wetshandhavers bij betrokken.

Bij de operatie werden 200 servers in beslag genomen, samen met documenten, mobiele telefoons en contant geld. Toegang tot deze machines was geen gemakkelijke taak, maar de politie was in staat om het te doen en vond sites die drugs, wapens, valse documenten, gestolen gegevens en illegale inhoud voor volwassenen verkochten.

Klanten van dit bedrijf zijn onder meer marktplaatsen en forums die actief betrokken zijn bij de distributie van illegale producten, van wapens en drugs tot cyber criminele diensten en hulpmiddelen.

Onder de marktplaatsen en fora die een server huurden, bevonden zich Wall Street Market (darknet-markt als de op een na grootste en in het voorjaar in beslag genomen) sites voor drugsverkoop Cannabis Weg en Fraudeurs.

Andere platforms voor synthetische drugs Orange Chemicaliën, AceChemStore, Lifestyle Pharma stonden ook op de lijst van klanten en volgens de Duitse televisie van Welt.

De helft van de groep is gearresteerd

Een 59-jarige Nederlander was de exploitant van de bunker en startte het bedrijf eind 2013, zei regionale politiechef Johannes Kunz. Hij woonde daar, maar toch zijn woonplaats in Singapore was.

Er zijn 13 verdachten in het onderzoek, tussen 20 en 59 jaar oud. Zeven van hen zijn nu in hechtenis van de politie, 6 mannen en 1 vrouw, op verdenking toebehoort tot een criminele organisatie die de distributie en opslag van illegale inhoud heeft vergemakkelijkt.

Koblenz procureur-generaal, Jürgen Brauer, benadrukte vrijdag dat het runnen van een datacenter dat illegaal toelichting host niet in strijd is met de Duitse wet.

Om een ​​veroordeling te krijgen, moeten de officieren van justitie bewijzen dat de operatoren op de hoogte waren van het misdrijf van hun klanten.

Over het zorgen voor de klanten van deze kogel vrije hosting service, zei Kunz dat de hoeveelheid gegevens die de politie van de inval kreeg ontiegelijk was en dat het maanden of zelfs jaren kon duren om het te verwerken.

Written by: Envicom

Tagged as: .

Rate it
Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *