Top Categories

Spotlight

Discord

todayoktober 24, 2019

Cybercrime Envicom

Discord veranderde in een Info Stealing achterdeur van Nieuw Malware

Een nieuwe malware richt zich op Discord Gebruikers door de Windows Discord Cliënt zo te wijzigen dat deze wordt omgezet in een achterdeur en een trojan voor het stelen van informatie. De Windows Discord Cliënt is een Electron Toepassing, wat betekent dat bijna alle functionaliteit is afgeleid van HTML, CSS en JavaScript. Hiermee kan malware zijn kernbestanden wijzigen, zodat de cliënt [...]


Microsoft verwijdert CCleaner Ban van hun gemeenschap forums

Cyber security Envicom todayseptember 27, 2019 10

Background
share close

Microsoft heeft besloten hun beslissing om CCleaner toe te voegen terug te zetten op een zwarte lijst waardoor de officiële site van de software, www.ccleaner.com en niet op de Microsoft gemeenschap forums kan worden geplaatst.

Eerder deze week werd gemeld dat moderators van Microsoft gemeenschappen een lijst kregen met sites die op de gemeenschap forums op de zwarte lijst stonden. Wanneer gebruikers links naar deze sites op de forums plaatsten en zou de software van Microsoft ze vervangen door vier sterretjes (****).

Deze zwarte lijst bevatte de website www.ccleaner.com zoals hieronder weergegeven.

Bron: Deskmodder.de va HTNovo.net

Microsoft neemt beslissing terug

Een bekende bron vertelde aan Envicom dat CCleaner oorspronkelijk verboden was vanwege het algemene standpunt van Microsoft vergeleken met register opruimers en systeem optimalisatie.

Microsoft heeft al lang het standpunt ingenomen dat ze geen ondersteuning bieden voor Windows register opruimers of systeem optimalisatie, omdat ze in het verleden problemen hebben veroorzaakt voor degenen die ze uitvoeren en velen kunnen worden beschouwd als oplichting.

“Microsoft is niet verantwoordelijk voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruik van een hulpprogramma voor het opschonen van het register. We raden u ten zeerste aan om alleen de waarden in het register te wijzigen die u begrijpt of hebt gekregen te wijzigen door een bron die u vertrouwt, en dat u een back-up van het register maakt voordat u enige veranderingen.”

Maar toch CCleaner een eigen aandeel controverses heeft gehad [1 , 2 , 3 ], heeft het als register opruimer en systeem optimalisatie altijd een goede reputatie gehad en werd het graag gezien door zijn gebruikersbestand.

Daarom was het een verrassing toen Microsoft besloot te verbieden dat zijn domein op de Microsoft fora zou worden geplaatst.

Dezelfde bron vertelde aan Envicom gisteren dat Microsoft heeft besloten dit verbod op te heffen en CCleaner opnieuw zal aanbevelen in de forums.

Het is niet bekend waardoor ze hun beslissing hebben teruggedraaid of het iets te maken heeft met communicatie tussen Microsoft en Avast of Piriform.

Written by: Envicom

Tagged as: .

Rate it
Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *