Top Categories

Spotlight

Discord

todayoktober 24, 2019

Cybercrime Envicom

Discord veranderde in een Info Stealing achterdeur van Nieuw Malware

Een nieuwe malware richt zich op Discord Gebruikers door de Windows Discord Cliënt zo te wijzigen dat deze wordt omgezet in een achterdeur en een trojan voor het stelen van informatie. De Windows Discord Cliënt is een Electron Toepassing, wat betekent dat bijna alle functionaliteit is afgeleid van HTML, CSS en JavaScript. Hiermee kan malware zijn kernbestanden wijzigen, zodat de cliënt [...]


Ransomware beveiliging inschakelen in Windows 10

Cyber security Envicom todayseptember 16, 2019 14

Background
share close

Windows Verdediger bevat een beveiliging functie genaamd “Ransomware bescherming” waarmee u verschillende beveiligingen tegen Ransomware infecties kunt inschakelen. Deze functie is standaard uitgeschakeld in Windows 10, maar, omdat Ransomware ongebreideld draait, is het belangrijk om deze functie in te schakelen om de best mogelijke bescherming voor uw computer te krijgen.

Als je een regelmatige lezer van Envicom bent, dan heb je gehoord over Ransomware. Voor degenen die niet bekend zijn met de term, is Ransomware een computer Malware infectie die de gegevens op uw computer codeert en vervolgens een losgeld in bitcoins vereist om ze te decoderen.

Ransomware beveiligingsfunctie

Windows 10 bevat een Ransomware Bescherming functie die bestaat uit twee componenten; gecontroleerde Map Toegang en Ransomware gegevens herstel.

Met Gecontroleerde Map Toegang kunt u bepaalde mappen opgeven die u wilt controleren en wijzigingen in de bestanden daarin blokkeren. Dit blokkeert alle programma’s, maar degene die u toestaat, om wijzigingen aan te brengen in de bestanden in bewaakte mappen, die hen beschermen tegen versleuteling door Ransomware.

Het andere onderdeel is Ransomware Data Recovery dat uw gemeenschappelijke gegevens mappen automatisch synchroniseert met uw Microsoft OneDrive account om een ​​back-up van uw bestanden te maken. Ransomware slachtoffers met deze functie ingeschakeld, kunnen vervolgens OneDrive gebruiken om hun bestanden te herstellen als ze toen worden gecodeerd door Ransomware.

In Windows 10 versie 1903 is Ransomware beveiliging van Windows Verdediger standaard uitgeschakeld. Met deze handleiding leren we u hoe u deze kunt inschakelen om uw computer tegen Ransomware aanvallen te beschermen.

Helaas, als u antivirussoftware van derden hebt geïnstalleerd en de echte tijd bescherming van Windows Verdediger is uitgeschakeld, zijn het functie scherm Ransomware beveiliging en de functie Gecontroleerde Map Toegang niet toegankelijk.

Ransomware beveiliging inschakelen in Windows 10

Om de volledige Ransomware Protection mogelijkheden van Windows 10 in te schakelen, moet u zowel Gecontroleerde Map Toegang als login bij Microsoft OneDrive configureren om een ​​back-up van uw bestanden te maken.

Ga hiervoor als volgt te werk:

  1. Klik op het Start Menu.
  2. Typ Windows Security en selecteer het zoekresultaat wanneer het verschijnt. U kunt Windows Security ook openen door naar de app Instellingen te gaan en naar Update & Security – > Windows Security te gaan.

3. Nadat u Windows beveiliging hebt geopend, klikt u op de optie Virus en bedreiging beveiliging.

4. Blader naar beneden en zoek Ransomware beveiliging en klik op de optie Ransomware beveiliging beheren.

5. Op de volgende pagina vindt u een korte beschrijving van Gecontroleerde Map Toegang en een schakelaar om deze in te schakelen.

6. Om Ransomware beveiliging in te schakelen. Schakel Gecontroleerde Map Toegang in en log in op OneDrive zodat beide functies zijn ingeschakeld zoals hieronder wordt weergegeven.

Ransomware bescherming ingeschakeld

U kunt nu Gecontroleerde Map Toegang configureren en elke map kiezen die u wilt bewaken en blokkeren voor kwaadaardige programma’s.

Written by: Envicom

Tagged as: .

Rate it
Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *