Top Categories

Spotlight

Discord

todayoktober 24, 2019

Cybercrime Envicom

Discord veranderde in een Info Stealing achterdeur van Nieuw Malware

Een nieuwe malware richt zich op Discord Gebruikers door de Windows Discord Cliënt zo te wijzigen dat deze wordt omgezet in een achterdeur en een trojan voor het stelen van informatie. De Windows Discord Cliënt is een Electron Toepassing, wat betekent dat bijna alle functionaliteit is afgeleid van HTML, CSS en JavaScript. Hiermee kan malware zijn kernbestanden wijzigen, zodat de cliënt [...]


Microsoft publiceert oplossingen voor zoek problemen met Windows 10

Cyber security Envicom todayseptember 12, 2019 4

Background
share close

Microsoft heeft vandaag een ondersteuning artikel gepubliceerd met oplossingen voor het oplossen van problemen in Windows Desktop Search nadat eerder een bekend probleem was opgelost waarbij gebruikers meldden dat ze geen resultaten ontvingen op apparaten met Windows 10 en versie 1903.

Het bedrijf heeft dit probleem eerder opgelost waarbij zoeken geen resultaten opleverde en Cortana veel CPU gebruik of plotselinge CPU pieken had met de release van de toenemende update van Windows 10 KB4515384.

Het bekende probleem werd veroorzaakt door de toenemende update van Windows 10 KB4512941 van vorige maand en Microsoft concludeerde dat het alleen van invloed was op apparaten waarop zoeken op het web vanuit Windows Desktop Search, was uitgeschakeld.

Hoog CPU gebruik in Cortana

Nieuwe Windows Search problemen

Sommige gebruikers melden echter nog steeds dat de zoekfunctie van Windows 10 nog steeds kapot is en sommigen zeggen dat Windows Search helemaal niet start op hun computer na het installeren van de toenemende KB4515384.

Microsoft heeft ook een nieuw bekend probleem toegevoegd aan het Windows Release Health Dashboard waarin staat: “Sommige gebruikers melden problemen over het Start Menu en Windows Desktop Search.”

Het probleem is van invloed op gebruikers van Windows 10, versie 1903 en Microsoft onderzoekt dit nu en zal een update verstrekken wanneer er meer informatie beschikbaar is.

Microsoft biedt enkele suggesties die de zoek problemen kunnen oplossen die sommige Windows 10 gebruikers ondervinden in het gepubliceerde ondersteuning artikel van vandaag over Windows Search.

Controleer op updates

De eerste oplossing die door Microsoft wordt aanbevolen, is controleren op updates via de instelling van Windows 10 of door de onderstaande procedure te volgen:

• Selecteer de Start knop en ga vervolgens naar Instellingen > Update & beveiliging > Windows Update > Controleren op updates .
• Installeer alle beschikbare updates en start uw computer opnieuw op als de updates dit vereisen.

Indexeer uw pc opnieuw

Degenen die de Windows Zoek functie niet op deze manier hebben gekregen en wordt geadviseerd om het probleem oplosser Zoeken en indexeren op hun apparaat uit te voeren om de inhoud van hun pc opnieuw te indexeren.

Dit kan gedaan worden door de Commando Prompt door het selecteren van Start, het invoeren van Commando en selecteer vervolgens Opdracht prompt in de resultaten. Voer bij de opdracht prompt de volgende opdracht uit: msdt.exe -ep Windows Help ID Search Diagnostic.

U kunt de inhoud van de pc opnieuw indexeren met de volgende stappen:

• Selecteer Start en vervolgens  Instellingen.
• Selecteer  in Windows Instellingen Update & beveiliging  > Problemen oplossen. Selecteer ‘ Zoeken en indexeren ‘ onder ‘ Andere problemen zoeken en oplossen’.
• Voer de probleem oplosser uit en selecteer eventuele problemen. Windows zal proberen ze te detecteren en op te lossen.

Reset Windows Search

Microsoft biedt ook een PowerShell script dat is ontworpen om Windows Zoek te resetten dat vanaf HIER kan worden gedownload en dat moet worden uitgevoerd met Windows PowerShell:

1. Sla eerst het PowerShell script in zekere mate op uw computer op als een PS1 bestand, klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en selecteer ‘ Uitvoeren met PowerShell ‘.
2. Het script wordt vervolgens gestart om de Windows Zoek functie opnieuw in te stellen en u moet deze laten lopen totdat het woord ‘ Klaar’  verschijnt.
3. Hierna wordt Windows Zoek opnieuw ingesteld en kunt u het PowerShell venster sluiten.

Gebruikers die het PowerShell script niet kunnen uitvoeren en een foutmelding krijgen dat het “Kan niet worden geladen, omdat het uitvoeren van scripts op dit systeem is uitgeschakeld”, moet de volgende stap doorlopen om actieve scripts op hun systeem in te schakelen:

1. Start Windows PowerShell als beheerder:
• Druk op Ctrl + Alt + Del en selecteer ‘ Taakbeheer’.
• Wanneer het venster Taakbeheer wordt geopend, selecteert u Bestand en vervolgens ‘ Nieuwe taak uitvoeren’.
• Voer in het geopende venster  ‘ Nieuwe taak maken’ PowerShell in als Type en schakel vervolgens het selectievakje ‘ Deze taak met beheerdersmachtigingen maken’  in.
• Klik OK.

2. Plak de volgende opdracht op de opdrachtregel van het PowerShell venster en klik vervolgens op Enter:
Set-ExecutionPolicy -ExecutionPolicy Unrestricted

3. Sluit het venster en probeer het script opnieuw uit te voeren.

Gebruik de systeem bestand controle

Maar toch Microsoft dit niet vermeldt in het ondersteuning artikel, hebben sommige gebruikers gemeld dat ze hun Windows Zoek problemen [1, 2] hebben opgelost door het hulp programma Systeem bestand controle te gebruiken om ontbrekende of beschadigde systeem bestanden te repareren en vervolgens hun pc’s opnieuw op te starten.

Om dat te doen, kunt u een schijnbaar ingewikkeld maken werkwijze gebruiken die door Microsoft wordt beschreven in een apart Windows Ondersteuning Artikel, waarbij u een verhoogde opdracht prompt moet openen, de inbox Deployment Image Servicing and Management (DISM) moet uitvoeren en vervolgens de volgende opdracht intypt het opdracht prompt venster:

 SFC / Scan nu

De volledige stapsgewijze werkwijze wordt gedetailleerd beschreven in dit Windows Ondersteuning Artikel.

Terug contact sturen

Naast het bieden van oplossingen voor mogelijke problemen met Windows Zoek en vraagt Microsoft gebruikers ook om terug contact te verzenden via de Terug Contact Hub als de suggesties hun probleem niet hebben opgelost.

Geef details op, zoals een beschrijving van het probleem, 
screenshots, logbestanden en andere nuttige informatie. 
Selecteer in de Terug Contact Hub de juiste rubriek en 
subcategorie. Selecteer bijvoorbeeld Netwerken en 
Verbinding maken met een Wi-Fi netwerk. 

- Microsoft -

Written by: Envicom

Tagged as: .

Rate it
Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *