Gebruik deze privacytool om uw gegevens ‘Off-Facebook-activiteit’ te bekijken en te wissen

privacy Envicom todayaugustus 21, 2019 13

Background
share close

Welnu, hier hebben we geweldig nieuws voor Facebookgebruikers, wat anders verschrikkelijk is voor marketeers en uitgevers waar bedrijven op Facebookadvertenties vertrouwen voor opnieuw gerichte gesprekken.

Naar aanleiding van het Cambridge Analytica schandaal heeft, Facebook het afgelopen jaar verschillende privacymaatregelen genomen met als doel zijn gebruikers meer controle te geven over hun gegevens en transparantie over hoe de socialmedia-gigant en andere apps op zijn platform die gegevens gebruiken.


Facebook heeft nu een nieuwe privacyfunctie geïntroduceerd waarmee gebruikers gegevens kunnen beheren die het sociale mediaplatform van andere apps en websites ontvangt over hun online activiteiten. Genaamd “Off-Facebook Activity“, de functie werd vorig jaar oorspronkelijk aangekondigd door Facebook CEO Mark Zuckerberg als “Clear History”, waarmee gebruikers de gegevens kunnen wissen die websites en apps van derden delen met Facebook.


“Activiteit buiten Facebook laat je een samenvatting zien van de apps en websites die ons informatie over je activiteit sturen, en deze informatie uit je account verwijderen als je wilt”, zegt, Facebook in een bericht dat vandaag is gepubliceerd.


“We verwachten dat dit enige invloed op ons bedrijf kan hebben, maar we geloven dat het belangrijker is om mensen controle over hun gegevens te geven.”


Wat zijn off-Facebook-activiteiten?


Voor degenen die het niet weten, verzamelt, Facebook de gebruikersinformatie op twee manieren — ten eerste, via de informatie die u op zijn site en apps invult, en ten tweede door uw browsegeschiedenis bij te houden via Login met Facebook, vind ik leuk, Facebook opmerkingen en onzichtbare code genaamd Facebook Pixel ingesloten op andere sites – om te weten welke websites u bezoekt als u niet op Facebook bent.
Het is u waarschijnlijk overkomen — wanneer u door uw Facebook feed bladert, geeft de sociale mediasite advertenties weer van enkele specifieke merken waarvan u de websites onlangs hebt bezocht.


Dat komt omdat de meeste uitgevers de hulp van Facebook gebruiken, met tools zoals Facebook Pixel of Facebook Login, om hun websitebezoekers te identificeren en vervolgens het Facebook advertentieplatform gebruiken om gerichte advertenties aan hen te tonen.
Hoe Off-Facebook Activity Tool te gebruiken?
Wis off-facebook activiteit


Nu kunt u met de nieuwe tool een overzicht zien van de gegevens die andere apps en websites Facebook via zijn zakelijke tools hebben verzonden en deze informatie of alle toekomstige off-Facebook-activiteiten volledig van uw account loskoppelen.
Om deze tool te gebruiken, gaat u naar de instellingen van uw Facebook-account en klikt u op Off-Facebook-activiteit. Eenmaal geopend, ziet u de apps en websites die uw activiteit volgen en rapporten naar Facebook sturen voor advertentietargeting.

U kunt op de knop “Geschiedenis wissen” tikken om uw browsegeschiedenis te wissen en uw Facebook-account los te koppelen van geselecteerde apps en websites of in de toekomst allemaal.


“We zullen niet weten welke websites je hebt bezocht of wat je daar hebt gedaan, en we zullen geen van de gegevens die je ontkoppelt gebruiken om advertenties op jou, op Facebook, Instagram of Messenger te richten,” zei Facebook.


Facebook verwijdert uw gegevens niet; in plaats daarvan wordt de verbinding verbroken!


Het is echter belangrijk op te merken dat de functie gebruikers niet toestaat om hun browsergegevens te verwijderen; in plaats daarvan kunnen gebruikers eenvoudig verzamelde gegevens van hun Facebook-account scheiden.
Op de achtergrond van zijn databasestructuur wijst, Facebook nu een unieke SID toe aan elke online activiteit die een app of website ermee deelt en koppelt die SID’s vervolgens aan uw profiel, verwijzend naar een unieke UID.


Facebook database


Zoals weergegeven in het diagram, wanneer u op de knop “Geschiedenis wissen” klikt, dissocieert de functie in principe uw off-site-activiteit door eenvoudigweg de toewijzing tussen de UID’s en SID’s te verwijderen in plaats van alle rijen en kolommen in de database te verwijderen.


“In de meeste gevallen, wanneer een persoon Off-Facebook-activiteit gebruikt om die informatie te ontkoppelen, verwijderen we deze toewijzing tussen de UID en SID binnen 48 uur, waardoor het proces van het samenvoegen van afzonderlijke rijen in datawarehouse-tabellen met een gebruikersaccount wordt verbroken”, Facebook engineering team zei in een aparte blogpost.


“Als een persoon ervoor kiest om off-site activiteit in de toekomst te verbreken, ontkoppelen we dit automatisch en roteren we SID’s dagelijks. We hebben een vergelijkbare benadering gevolgd voor andere informatie die een risico van gebruikersidentificatie met zich meebrengt, zoals browser- of apparaat-ID’s, en die ook in alternatieve SID’s omgezet. “


In eenvoudige woorden, Facebook zal nog steeds vasthouden aan de informatie die het over u verzamelt, maar zal die gegevens anonimiseren in plaats van koppelen aan uw profiel.
Vanaf vandaag is de socialmedia-gigant begonnen met het uitrollen van de Off-Facebook Activatiefunctie voor Facebookgebruikers in Ierland, Spanje en Zuid-Korea, die zou worden gevolgd door een wereldwijde lancering “in de komende maanden”.


Wat zijn off-Facebook-activiteiten?


Voor degenen die het niet weten, verzamelt, Facebook de gebruikersinformatie op twee manieren — ten eerste, via de informatie die u op zijn site en apps invult, en ten tweede door uw browsegeschiedenis bij te houden via Login met Facebook, vind ik leuk, Facebook opmerkingen en onzichtbare code genaamd Facebook Pixel ingesloten op andere sites – om te weten welke websites u bezoekt als u niet op Facebook bent.
Het is u waarschijnlijk overkomen — wanneer u door uw Facebook feed bladert, geeft de sociale mediasite advertenties weer van enkele specifieke merken waarvan u de websites onlangs hebt bezocht.


Dat komt omdat de meeste uitgevers de hulp van Facebook gebruiken, met tools zoals Facebook Pixel of Facebook Login, om hun websitebezoekers te identificeren en vervolgens het Facebook advertentieplatform gebruiken om gerichte advertenties aan hen te tonen.
Hoe Off-Facebook Activity Tool te gebruiken?

Wis off-facebook activiteit


Nu kunt u met de nieuwe tool een overzicht zien van de gegevens die andere apps en websites Facebook via zijn zakelijke tools hebben verzonden en deze informatie of alle toekomstige off-Facebook-activiteiten volledig van uw account loskoppelen.
Om deze tool te gebruiken, gaat u naar de instellingen van uw Facebook-account en klikt u op Off-Facebook-activiteit. Eenmaal geopend, ziet u de apps en websites die uw activiteit volgen en rapporten naar Facebook sturen voor advertentietargeting.

U kunt op de knop “Geschiedenis wissen” tikken om uw browsegeschiedenis te wissen en uw Facebook-account los te koppelen van geselecteerde apps en websites of in de toekomst allemaal.


“We zullen niet weten welke websites je hebt bezocht of wat je daar hebt gedaan, en we zullen geen van de gegevens die je ontkoppelt gebruiken om advertenties op jou, op Facebook, Instagram of Messenger te richten,” zei Facebook.


Facebook verwijdert uw gegevens niet; in plaats daarvan wordt de verbinding verbroken!
Het is echter belangrijk op te merken dat de functie gebruikers niet toestaat om hun browsergegevens te verwijderen; in plaats daarvan kunnen gebruikers eenvoudig verzamelde gegevens van hun Facebook-account scheiden.
Op de achtergrond van zijn databasestructuur wijst, Facebook nu een unieke SID toe aan elke online activiteit die een app of website ermee deelt en koppelt die SID’s vervolgens aan uw profiel, verwijzend naar een unieke UID.
Facebook-database


Zoals weergegeven in het diagram, wanneer u op de knop “Geschiedenis wissen” klikt, dissocieert de functie in principe uw off-site-activiteit door eenvoudigweg de toewijzing tussen de UID’s en SID’s te verwijderen in plaats van alle rijen en kolommen in de database te verwijderen.


“In de meeste gevallen, wanneer een persoon Off-Facebook-activiteit gebruikt om die informatie te ontkoppelen, verwijderen we deze toewijzing tussen de UID en SID binnen 48 uur, waardoor het proces van het samenvoegen van afzonderlijke rijen in datawarehouse-tabellen met een gebruikersaccount wordt verbroken”, Facebook engineering team zei in een aparte blogpost

.
“Als een persoon ervoor kiest om off-site activiteit in de toekomst te verbreken, ontkoppelen we dit automatisch en roteren we SID’s dagelijks. We hebben een vergelijkbare benadering gevolgd voor andere informatie die een risico van gebruikersidentificatie met zich meebrengt, zoals browser- of apparaat-ID’s, en die ook in alternatieve SID’s omgezet. “


In eenvoudige woorden, Facebook zal nog steeds vasthouden aan de informatie die het over u verzamelt, maar zal die gegevens anonimiseren in plaats van koppelen aan uw profiel.
Vanaf vandaag is de socialmedia-gigant begonnen met het uitrollen van de Off-Facebook Activatiefunctie voor Facebookgebruikers in Ierland, Spanje en Zuid-Korea, die zou worden gevolgd door een wereldwijde lancering “in de komende maanden”.


Dat komt omdat de meeste uitgevers de hulp van Facebook gebruiken, met tools zoals Facebook Pixel of Facebook Login, om hun websitebezoekers te identificeren en vervolgens het Facebook advertentieplatform gebruiken om gerichte advertenties aan hen te tonen.


Hoe Off-Facebook Activity Tool te gebruiken?


Met off-facebook activiteit kunt u met de nieuwe tool een overzicht zien van de gegevens die andere apps en websites Facebook via zijn zakelijke tools hebben verzonden en deze informatie of alle toekomstige off-Facebook-activiteiten volledig van uw account loskoppelen.
Om deze tool te gebruiken, gaat u naar de instellingen van uw Facebook-account en klikt u op Off-Facebook-activiteit. Eenmaal geopend, ziet u de apps en websites die uw activiteit volgen en rapporten naar Facebook sturen voor advertentietargeting.

U kunt op de knop “Geschiedenis wissen” tikken om uw browsegeschiedenis te wissen en uw Facebook-account los te koppelen van geselecteerde apps en websites of in de toekomst allemaal.


“We zullen niet weten welke websites je hebt bezocht of wat je daar hebt gedaan, en we zullen geen van de gegevens die je ontkoppelt gebruiken om advertenties op jou, op Facebook, Instagram of Messenger te richten,” zei Facebook.


Facebook verwijdert uw gegevens niet; in plaats daarvan wordt de verbinding verbroken!
Het is echter belangrijk op te merken dat de functie gebruikers niet toestaat om hun browsergegevens te verwijderen; in plaats daarvan kunnen gebruikers eenvoudig verzamelde gegevens van hun Facebook-account scheiden.
Op de achtergrond van zijn databasestructuur wijst, Facebook nu een unieke SID toe aan elke online activiteit die een app of website ermee deelt en koppelt die SID’s vervolgens aan uw profiel, verwijzend naar een unieke UID.
Facebook-database
Zoals weergegeven in het diagram, wanneer u op de knop “Geschiedenis wissen” klikt, dissocieert de functie in principe uw off-site-activiteit door eenvoudigweg de toewijzing tussen de UID’s en SID’s te verwijderen in plaats van alle rijen en kolommen in de database te verwijderen.


“In de meeste gevallen, wanneer een persoon Off-Facebook-activiteit gebruikt om die informatie te ontkoppelen, verwijderen we deze toewijzing tussen de UID en SID binnen 48 uur, waardoor het proces van het samenvoegen van afzonderlijke rijen in datawarehouse-tabellen met een gebruikersaccount wordt verbroken”, Facebook engineering team zei in een aparte blogpost.


“Als een persoon ervoor kiest om off-site activiteit in de toekomst te verbreken, ontkoppelen we dit automatisch en roteren we SID’s dagelijks. We hebben een vergelijkbare benadering gevolgd voor andere informatie die een risico van gebruikersidentificatie met zich meebrengt, zoals browser- of apparaat-ID’s, en die ook in alternatieve SID’s omgezet. “


In eenvoudige woorden, Facebook zal nog steeds vasthouden aan de informatie die het over u verzamelt, maar zal die gegevens anonimiseren in plaats van koppelen aan uw profiel.
Vanaf vandaag is de socialmedia-gigant begonnen met het uitrollen van de Off-Facebook Activatiefunctie voor Facebookgebruikers in Ierland, Spanje en Zuid-Korea, die zou worden gevolgd door een wereldwijde lancering “in de komende maanden”.

Written by: Envicom

Rate it
Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *