Top Categories

Spotlight

Discord

todayoktober 24, 2019

Cybercrime Envicom

Discord veranderde in een Info Stealing achterdeur van Nieuw Malware

Een nieuwe malware richt zich op Discord Gebruikers door de Windows Discord Cliënt zo te wijzigen dat deze wordt omgezet in een achterdeur en een trojan voor het stelen van informatie. De Windows Discord Cliënt is een Electron Toepassing, wat betekent dat bijna alle functionaliteit is afgeleid van HTML, CSS en JavaScript. Hiermee kan malware zijn kernbestanden wijzigen, zodat de cliënt [...]


5 Cybersecurity tips voor ondernemers.

Cybercrime Envicom todayaugustus 13, 2019 20

Background
share close

Cybersecurity is de praktijk van technieken die uw computernetwerk en gegevens beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. De kosten van een cyberaanval kunnen ook heel hoog oplopen. Daarom is cybersecurity een reden tot grote bezorgdheid, zelfs voor kleine bedrijven. Daarom geven wij 5 tips om de cybersecurity te verbeteren. Overweeg deze tips om het risico van uw bedrijf op cyberaanvallen te minimaliseren.

Hier zijn 5 tips over cybersecurity voor ondernemers.

1. Creëer een cybersecurity cultuur.

Kleine bedrijven zijn steeds meer vatbaar voor cyber dreigingen, meestal vanwege menselijke fouten, zoals werknemers die op onbetrouwbare links klikken, zwakke wachtwoorden instellen zoals naam123 en een onbezorgde houding aannemen ten opzichte van gevoelige gegevens. Kleine bedrijven leiden hun werknemers vaak niet op in basisbeveiligingspraktijken vanwege de misvatting dat niemand hun kleinere installatie zal aanvallen. Integendeel, kleine bedrijven zijn net zo vaak getuige van een cyberaanval als grotere organisaties. Ze missen vaak een cybersecurity infrastructuur en worden de natuurlijke doelen voor hackers. Naast het creëren van een cybersecurity cultuur waarin werknemers zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden voor het beveiligen van de gevoelige gegevens, moeten eigenaren van kleine bedrijven ook investeren in de juiste software. Ze moeten investeren in technologieën zoals antivirussoftware, tweefactor authenticatie en firewalls voor geavanceerde preventie van gegevenslekken. Als cybersecurity de prioriteit krijgt, kunnen kleine bedrijven worden beschermd tegen mogelijke bedreigingen.

2. Beveilig uw netwerk en apparatuur.

De meest cruciale cybersecuritytip voor kleine bedrijven is het beveiligen van uw netwerk- en computerapparatuur. Een internetverbinding is open voor hackers en alle wegen voor inbreuk moeten worden afgesloten met de juiste beveiligingsprotocollen om gegevenslekken en inbraak te voorkomen. Een deel hiervan kan worden opgelost door niet-standaardpoorten te gebruiken voor applicaties. Wi-Fi-verbindingen vertonen een aantal ernstige kwetsbaarheden die snel kunnen worden opgelost met behulp van sterke codering bij het verzenden van gegevens tussen kantoren, computers en andere bedrijven. Met de release van WP3 is draadloze beveiliging nu eenvoudiger en veel veiliger met behulp van ingebouwde codering voor alle draadloze communicatie. Beheer van netwerkprotocollen en apparaten is ook enorm verbeterd.

3. Maak gebruik van alle beveiligingshulpmiddelen die u ter beschikking staan.

Bedrijven verliezen jaarlijks miljoenen euro’s aan datalekken en fraude en geen enkele onderneming is immuun voor het probleem. Elke dag worden er nieuwe bedreigingen ontwikkeld, daarom moet u een aanpak omarmen om zoveel mogelijk potentiële bronnen aan te pakken. Firewalls en beveiligde wifi kunnen bijvoorbeeld sommige aanvallen voorkomen, terwijl dynamische toegangscodes effectiever zijn om andere criminele tactieken te onderscheppen. Er is ook een breed scala aan tools om criminele pre-transactie-fraude te voorkomen, en terugboekingsbeheer om terug te vechten tegen post-transactie-fraude. Door gebruik te maken van al deze aanvullende tools als onderdeel van een samenhangende strategie, kun je jezelf positioneren om de meeste aanvallen te stoppen.

4. Accepteer dat het slechts een kwestie van tijd is totdat uw bedrijf het doelwit wordt.

Ik zou moeten zeggen dat de belangrijkste regel voor kleine bedrijven als het gaat om cybersecurity is om te onthouden dat het een “wanneer, niet als” -situatie is. Als bedrijven eenmaal die mentaliteit hebben, denk ik dat ze proactief kunnen zijn in de strijd tegen hackers, en proactief zijn is de beste tip die ik kan geven. De technologische wereld waarin we leven is vol met inbraken en hackers en in plaats van te verwachten dat die zullen stoppen, moeten bedrijven het werk aan de voorkant doen. Zorg ervoor dat uw werknemers dezelfde apparatuur gebruiken die door dezelfde persoon wordt beheerd. Cybersecurity-training moet onderdeel worden van onboard-training. De eenvoudigste manier om het gevecht te winnen, is al te schommelen wanneer zich problemen voordoen.

5. “Denk na voordat je klikt”

Wees voorzichtig met welke links u klikt! Dit is een van de gemakkelijkste manieren om uw computer in gevaar te brengen. Als u een verdachte e-mail of een verdachte link ontvangt van iemand die u vertrouwt, zorg er dan voor dat u op de een of andere manier contact met hem opneemt (als u een e-mail hebt, bel ze, als u een sms-bericht hebt ontvangen, e-mail ze, enz.) Om te bevestigen dat het de bedoeling was dat ze de link stuurden. Dit komt bovenop het veel voorkomende, maar toch belangrijke advies om uw software altijd bij te werken en updates van uw antivirussoftware op uw computer uit te voeren.

Written by: Envicom

Tagged as: .

Rate it
Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *