Top Categories

Spotlight

Discord

todayoktober 24, 2019

Cybercrime Envicom

Discord veranderde in een Info Stealing achterdeur van Nieuw Malware

Een nieuwe malware richt zich op Discord Gebruikers door de Windows Discord Cliënt zo te wijzigen dat deze wordt omgezet in een achterdeur en een trojan voor het stelen van informatie. De Windows Discord Cliënt is een Electron Toepassing, wat betekent dat bijna alle functionaliteit is afgeleid van HTML, CSS en JavaScript. Hiermee kan malware zijn kernbestanden wijzigen, zodat de cliënt [...]


Ondernemers onderschatten de kracht van Cybersecurity

Cyber security Envicom todayaugustus 12, 2019 416

Background
share close

Een veel te makkelijk wachtwoord of slecht onderhouden servers. Hackers en Cybercriminelen zijn constant op zoek naar de zwakke punten in uw organisatie. De gevolgen kunnen flinke schaden meebrengen. Dit wordt met de technologie van de 21e eeuw een steeds groter probleem. Waar zitten nu de grootste Risico’s? Hoe kan ik het voorkomen? Waarom zou ik als ondernemer kiezen voor Cybersecurity?

Van alle mensen in Nederland is 11% wel eens gehackt, dit zijn bijna 2 miljoen mensen die wel eens gehackt zijn. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de bedrijven te maken krijgt met cybercrime, 20% daarvan is daadwerkelijk slachtoffer. Je staat er eigenlijk niet bij stil maar het komt steeds dichterbij.

Gemiddeld 80.000 euro per incident.

De gemiddelde kosten van een Cybersecurity-incident is 80.000 euro, waarbij 44 procent van de bedrijven meer betalen wanneer een cyberinbraak pas na een week of later wordt ontdekt. De kosten bestaan dan voornamelijk uit extra IT-securitymaatregelen, inhuren van experts en uitgaven voor de verloren omzet.

Gehackt.

Ongeveer 60 procent van de ondernemingen heeft te maken met cybercriminaliteit. De meeste ondernemers zijn zich hier niet van bewust. Bij gebrek aan de juiste security ontstaan er steeds meer zwakke punten, blijkt uit peilingen van MKB-Nederland.

Vaak wordt er gedacht dat alleen grote bedrijven en banken last hebben van hackers. In een focusgroep-sessie gaf iedereen aan niet met cybercriminaliteit of hacken te maken heeft gehad. Toch bleek meer dan de helft van de participanten wel eens gehackt te zijn. Ondernemers weten het vaak niet dat ze gehackt zijn.

Dit kan voorkomen worden.

Wat de ondernemer zelf kan doen is een sterk wachtwoord creëren en dit met regelmaat veranderen. Ook is het belangrijk om voldoende back-ups te maken, voor in het geval van nood. Als bedrijven wel die maatregelen nemen, blijkt die door gebrek aan kennis niet altijd passend te zijn. Dit wekt vaak een schijnbeeld van veiligheid bij de ondernemer.

Wat wij in de praktijk ook vaak zien is dat de website kwetsbaar is.

Bijvoorbeeld door een niet goed beveiligde aanmeldformulier. Via het aanmeldformulier kunnen hackers bij de gegevens van de website komen.

Waarom kiezen voor Cybersecurity.

Door gebruik te maken van de juiste Cybersecurity software en tools kan je als ondernemer al een veilig gevoel geven. Toch is het wel belangrijk om de expertise van experts in dit vakgebied aan te horen. Vaak hebben ze oplossingen waar je zelf niet aan denkt of de mogelijke kennis niet van beschikt.

Een Cybersecurity specialist kijkt ook uit het oogpunt van de hacker en probeert zo de zwakke punten van uw organisatie te verbeteren. Hierdoor is de kans veel kleiner dat je gehackt wordt.

Written by: Envicom

Rate it
Previous post

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *